ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΕ ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

Μετάβαση στην αρχική σελίδα του ιστολόγιου ΣΥΡΙΖΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ http://syrizacorfu.blogspot.gr

Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2012

H κρίση απαιτεί ευρωπαϊκή απάντηση.

Τις τελευταίες μέρες έχουμε μια ένταση της κρίσης χρέους σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, μεγαλύτερες από την Ελλάδα και με πολύ μεγαλύτερο χρέος.
Οι εξελίξεις στην ευρωζώνη, στην Ισπανία και στην Ιταλία, επιβεβαιώνουν το βαθιά συστημικό χαρακτήρα της κρίσης, ως αποτέλεσμα της κυρίαρχης πολιτικής του νεοφιλελευθερισμού, των μνημονίων, της λιτότητας και της ύφεσης.
Όσοι υποστήριζαν με σθένος ότι η κρίση είναι φαινόμενο αμιγώς ελληνικό, όσοι υποστήριζαν ως απάντηση στην κρίση τις μνημονιακές συνταγές, όσοι απέρριπταν μετά βδελυγμίας κάθε ευρωπαϊκή παρέμβαση στην κατεύθυνση της στήριξης της ανάπτυξης και της απασχόλησης, τώρα βρίσκονται αντιμέτωποι με τα αδιέξοδα της πολιτικής τους πρότασης.
Το Μνημόνιο στην Ελλάδα όχι μόνο δεν αντιμετωπίζει την κρίση, αλλά οδηγεί σε βαθύτερη κρίση, φτώχεια, ύφεση και χρεοκοπία. Σωρεύει ερείπια και καταστροφή. Έχει αποτύχει πλήρως οικονομικά, κοινωνικά και πολιτικά.
Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ δεν έχουν καμία πρόταση για την έξοδο από την κρίση, αναμασούν τα επιχειρήματα των δανειστών και είναι απόλυτα δεσμευμένοι στη μνημονιακή πολιτική.
Η μόνη ρεαλιστική πρόταση για την Ελλάδα και την ευρωζώνη είναι αυτή του ΣΥΡΙΖΑ και της Ευρωπαϊκής Αριστεράς: Η επαναθεμελίωση της Ευρώπης σε νέες βάσεις δημοκρατίας, αλληλεγγύης, ανάπτυξης, στήριξης της εργασίας και του κοινωνικού κράτους.
Κέρκυρα, 13/6/2012
Το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου