ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΕ ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

Μετάβαση στην αρχική σελίδα του ιστολόγιου ΣΥΡΙΖΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ http://syrizacorfu.blogspot.gr

Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Ο ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας για την ανεργία.

Καμία πρόταση ή υπόσχεση εξόδου από την κρίση δεν μπορεί να υπάρξει αν η κοινωνία είναι καταδικασμένη στην εξαθλίωση και την ανεργία.
Τα στοιχεία είναι τραγικά. Η ανεργία στη χώρα μας έχει "χτυπήσει κόκκινο". Το 2011 "έκλεισε" με ποσοστό ανεργίας 21% έναντι 14,8% του 2010. Αύξηση κατά 40,9%. Στο 18% είναι το ποσοστό για τους άνδρες. Στο 25,3% για τις γυναίκες. Στο 51,1% για τους νέους κάτω των 25 ετών.
Βλέπουμε και στην Κέρκυρα τη δραματική μείωση των απασχολούμενων στον τουρισμό. Βλέπουμε την καθίζηση κλάδων όπως η οικοδομή. Βλέπουμε συμπολίτες μας, νέους κυρίως αλλά και μεγαλύτερους, να σκέπτονται τη μετανάστευση. Κάποιοι το κάνουν ήδη πράξη.
Είναι παράλογο σ' αυτούς τους ανθρώπους να μιλάς για προοπτική ανάπτυξης, όταν η μόνη προοπτική που τους επιφυλάσσουν οι πολιτικές των μνημονίων είναι ακόμα βαθύτερη ύφεση και ανεργία. Οφείλεις να τους προτείνεις άμεσα μέτρα.
Εμείς, ο ΣΥΡΙΖΑ - ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ, καταθέτουμε τέτοιες προτάσεις. Καταθέσαμε και ολοκληρωμένη πρόταση νόμου. Μιλάμε για επέκταση του επιδόματος ανεργίας ώστε να γίνει ουσιαστικό επίδομα και όχι πενιχρό βοήθημα, να επεκταθεί η χορήγησή του σε όλους τους ανέργους, να καλύπτει το 70% του βασικού μισθού. Προτείνουμε μέτρα στήριξης των νεοεισερχόμενων στην αγορά εργασίας, των μακροχρόνια ανέργων, των εποχιακά απασχολούμενων. Ζητάμε για τους άνεργους φορολογικές ελαφρύνσεις, αναστολή δανείων, απαλλαγή από δημοτικά τέλη.
Είναι μέτρα ανακούφισης των πληττόμενων από την κρίση. Προοπτική εξόδου από την κρίση δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, τόνωση της απασχόλησης, εξασφάλιση πλήρους και σταθερής εργασίας.
Είδαμε τέτοιες προτάσεις να κατατίθενται και από άλλες αριστερές δυνάμεις, και από το ΚΚΕ. Σε πολλές απ' τις προτάσεις αυτές συγκλίνουμε. Και στην προοπτική εξόδου από την κρίση, για νέα διακυβέρνηση, για ένα νέο συνασπισμό εξουσίας με πυρήνα τις δυνάμεις της Αριστεράς, μπορούμε και οφείλουμε να συγκλίνουμε. Μια τέτοια προοπτική βρίσκει απήχηση, γίνεται απαίτηση των πολιτών, της κοινωνίας.
Εμείς, θα επιμένουμε. Να ζητάμε την ενίσχυση της ενωτικής αριστερής προσπάθειας. Να ζητάμε την ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ. Για μια αριστερή-προοδευτική κυβέρνηση, που θα σταματήσει τη λεηλασία του λαού και της χώρας.
Κέρκυρα, 25/4/2012
Το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου