ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΕ ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

Μετάβαση στην αρχική σελίδα του ιστολόγιου ΣΥΡΙΖΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ http://syrizacorfu.blogspot.gr

Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗ ΜΑΥΡΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ

Κέρκυρα, 31/5/2012
Το τέλος μιας πολιτικής εξουσίας, μιας κομματικής ηγεσίας, επέρχεται νομοτελειακά όταν αυτή δεν μπορεί να καταλάβει τις ιστορικές, κοινωνικές και οικονομικές διεργασίες που συντελούνται. Όταν έχει χάσει την επαφή με την πραγματικότητα, όταν έχει σπάσει τις σχέσεις της με την κοινωνία και όταν το μόνο που της έχει απομείνει είναι η υποταγή της σ’ ένα σύστημα συμφερόντων, το οποίο υπηρετεί άνευ όρων.
Με την ψήφο του στις 6ης Μαΐου ο λαός αφαίρεσε από τα συστημικά συμφέροντα και τους κομματικούς τους υπηρέτες, ΠΑΣΟΚ–ΝΔ–ΛΑΟΣ–ΔΗΣΥ–ΔΡΑΣΗ, τη δυνατότητα να αποφασίζουν και να επιβάλλουν αυθαίρετα τις βουλήσεις τους. Η Ιστορία, έστω και αργά, γυρίζει σελίδα. Οι πρωτοβουλίες και οι αποφάσεις μετατοπίζονται στη βούληση της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας, όπως αυτή εκφράστηκε στις εκλογές στις 6 Μαΐου.
Τα μνημονιακά συμφέροντα δεν περίμεναν αυτήν την εξέλιξη. Μοιάζουν με πληγωμένα θηρία που στην απελπισία τους δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν οποιοδήποτε μέσα, να  προσπαθήσουν οποιαδήποτε καταστροφή, προκειμένου να επιβιώσουν. Στην προσπάθεια αυτή ξεκίνησαν την χειρότερη μαύρη προπαγάνδα που γνώρισε η χώρα μας από τον πόλεμο και μετά.
Η τρομοκράτηση των πολιτών, ο εκφοβισμός, τα ακραία διλήμματα -ευρώ ή δραχμή, απομόνωση ή Ευρωζώνη-, τα οποία εξαπολύονται σε απόλυτο συντονισμό των εγχώριων μνημονιακών συμφερόντων με το 4ο Ράιχ και τη διεθνή κερδοσκοπία, αποτελούν το καθημερινό «μενού» της προεκλογικής περιόδου.
Δεν πρόκειται όμως να σταματήσουν σ’ αυτό το επίπεδο. Είναι ικανοί να προκαλέσουν «τραπεζικό επεισόδιο», να δημιουργήσουν τεχνητή κρίση, προκειμένου να τρομοκρατήσουν τους πολίτες. Επίσημοι εκπρόσωποι της ΝΔ μιλούν για δέσμευση των καταθέσεων στις τράπεζες, για «κοινωνικοποίηση» επιχειρήσεων και περιουσιών, και άλλα.
Μέχρι και ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ κ. Ν. Δένδιας έχει κάνει σημαία του την μαύρη προπαγάνδα, γυρνώντας στα Κανάλια και στο νησί μας, φοβίζοντας τους πολίτες ότι αν ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ στις 18 του Ιουνίου οι τράπεζες θα κλείσουν και θα χαθούν οι καταθέσεις! Με αυτές τις δηλώσεις ο κ. Ν. Δένδιας δεν φοβίζει μόνο τους πολίτες αλλά και τους τουρίστες και δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα στον τουρισμό μας, την κύρια πηγή εσόδων στην Κέρκυρα. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η κομματική τους επιβίωση και καθόλου η μοίρα αυτού του τόπου. Ο ευτελισμός, η συναλλαγή, η αναξιοπρέπεια, ο ακραίος πολιτικός κυνισμός σ’ όλο του το μεγαλείο.
Μπροστά σε αυτήν την μαύρη προπαγάνδα ο Ελληνικός λαός πρέπει να δείξει  ψυχραιμία, πίστη στις δυνάμεις του, αποφασιστικότητα και όχι παθητική στάση και υποταγή.
Πρέπει να αντισταθεί και να στείλει όλους αυτούς στο παρελθόν, χωρίς δυνατότητα επιστροφής. Πρέπει το αποτέλεσμα των εκλογών να είναι καθαρό και προς τα εγχώρια συμφέροντα και προς τα αντίστοιχα συμφέροντα στην Ευρώπη.
Ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι η απάντηση σε αυτήν την μαύρη προπαγάνδα δεν δίνεται με την προσφυγή στη Δικαιοσύνη αλλά με την παράθεση των δικών μας επιχειρημάτων και των δικών μας προτάσεων.
Πιστεύουμε ότι ο Κερκυραϊκός λαός θα μας τιμήσει δίνοντάς μας ξανά την πρώτη θέση στο νησί μας και μάλιστα με μεγαλύτερο ποσοστό. Αυτή θα είναι η μόνη και οριστική απάντηση απέναντι στο διαπλεκόμενο και φαύλο πολιτικό κατεστημένο στο νησί μας.
ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Κέρκυρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου