ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΕ ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

Μετάβαση στην αρχική σελίδα του ιστολόγιου ΣΥΡΙΖΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ http://syrizacorfu.blogspot.gr

Τετάρτη, 2 Μαΐου 2012

Τα κόμματα του μνημονίου, μόνιμοι παράγοντες πολιτικής και κοινωνικής αποσταθεροποίησης.

Λίγες ημέρες πριν τις εκλογές, βλέπουμε τα δυο πρώην μεγάλα κόμματα της τροϊκανής συγκυβέρνησης, το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, σε κρίση πανικού. Τα στελέχη τους εξαφανισμένα. Φοβούνται να βγουν στο λαό, να απολογηθούν για ότι έκαναν, να περιγράψουν επιτέλους ποιό είναι αυτό το περίφημο πρόγραμμα που μόνο αυτοί έχουν και μπορούν να κυβερνήσουν τη χώρα, ενώ μια κυβέρνηση της αριστεράς θα μας οδηγήσει, όπως λένε, στο χάος!
Έχουν μετατρέψει την πολιτική αντιπαράθεση σε ανούσια εικονική αντιπαράθεση των δύο αρχηγών πάνω σε κοινό έδαφος, κοινό πρόγραμμα και κοινούς στόχους: το μνημόνιο! Αρνούνται το διάλογο, ακυρώνουν τα debate.
Σαμαράς και Βενιζέλος συνεχίζουν καθημερινά τις αμετροεπείς επιθέσεις τους ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ, επιδεικνύοντας ένα μίγμα πανικού και αλαζονείας. Απειλούν, εκβιάζουν και τρομοκρατούν, ότι χωρίς αυτούς δεν θα υπάρχει πολιτική σταθερότητα!
Τις έχουμε όμως ζήσει και τις ζούμε τις σταθερές κυβερνήσεις τους, που με τις αντιλαϊκές πολιτικές τους διαλύουν την κοινωνία. Όσο επιμένουν στην ίδια πολιτική, μόνιμοι παράγοντες πολιτικής και κοινωνικής αποσταθεροποίησης είναι οι ίδιοι, οι πολιτικές τους, η τρόικα, τα μνημόνια, οι πολιτικοί συνεταίροι τους.
Το δυναμικό ρεύμα ενίσχυσης του ΣΥΡΙΖΑ που καθημερινά καταγράφεται και επιβεβαιώνεται, διεμβολίζει το πολιτικό κατεστημένο και προκαλεί σπασμωδικές αντιδράσεις από Βενιζέλο, Σαμαρά και διαπλοκή, προκαλεί και αμήχανες επιθέσεις από το ΚΚΕ.
Εμείς επιμένουμε. Μόνο μια κυβέρνηση της Αριστεράς, με ισχυρή λαϊκή στήριξη, μπορεί να αποτρέψει την κοινωνική λεηλασία, να εγγυηθεί το κοινωνικό κράτος, να ακυρώσει τα μνημόνια, να προωθήσει την ανασυγκρότηση της κοινωνίας και της χώρας.
Κέρκυρα, 2/5/2012
Το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου