ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΕ ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

Μετάβαση στην αρχική σελίδα του ιστολόγιου ΣΥΡΙΖΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ http://syrizacorfu.blogspot.gr

Τετάρτη, 23 Μαΐου 2012

Η ιστορία χτυπά την πόρτα στην Αριστερά.

Η ηχηρή λαϊκή εντολή ζητάει μια άλλη πορεία για τον τόπο, απεμπλοκή από τα μνημόνια, αντιστροφή της πορείας της χώρας προς την οικονομική καταστροφή και την κοινωνική εξαθλίωση.
Την εντολή αυτή εμείς, ο ΣΥΡΙΖΑ - Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο, την τιμήσαμε και θα την τιμήσουμε.
Αξιοποιήσαμε, στο μέτρο των δυνατοτήτων μας, τη δυνατότητα να κάνουμε πράξη αυτό που είχαμε πει προεκλογικά, για συγκρότηση κυβέρνησης της Αριστεράς. Απευθυνθήκαμε σε όλες τις αριστερές δυνάμεις, εντός και εκτός Βουλής, αλλά και στην κοινωνία, στους κοινωνικούς φορείς.
Η πρότασή μας έχει ευρεία κοινωνική στήριξη, αλλά ασθενή κοινοβουλευτική υποστήριξη. Το καλπονοθευτικό εκλογικό σύστημα στερεί τη δυνατότητα να εκφραστεί και αριθμητικά η λαϊκή βούληση, η απήχηση που συναντά στην κοινωνία η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ.
Τα κόμματα του μνημονίου, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, εξαπέλυσαν όλο αυτό το διήμερο μια συντονισμένη συκοφαντική επίθεση. Επιμένουν στους "μονόδρομους" του μνημονίου, στις καταστροφικές τους πολιτικές, στη φτωχοποίηση του λαού, στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων της τρόικας, των δανειστών και των τοκογλύφων. Υποκριτικά δήλωναν πρόθυμα να στηρίξουν κυβέρνηση Αριστεράς, αρκεί... να μην ήταν κυβέρνηση Αριστεράς αλλά κυβέρνηση μνημονίου, κυβέρνηση δεμένη στο άρμα των δικών τους πολιτικών και των δικών τους υπογραφών!
Το ΚΚΕ, απ' την πλευρά του, επιμένει να κωφεύει τη στιγμή που η ιστορία μας χτυπάει την πόρτα.
Εμείς, ο ΣΥΡΙΖΑ - Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο, θα μείνουμε πιστοί στις προεκλογικές μας δεσμεύσεις. Θα επιμείνουμε να μιλάμε τη γλώσσα της ειλικρίνειας. Θα επιμείνουμε στην ανάγκη ενότητας των αριστερών δυνάμεων, αλλά και στην ενότητα της αριστεράς με το λαό. Θα επιμείνουμε να βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή των αγώνων για την ανατροπή των προγραμμάτων λιτότητας, για τη συγκρότηση ενός νέου συνασπισμού εξουσίας, για κυβέρνηση Αριστεράς.
Κέρκυρα, 10/5/2012
Το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου