ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΕ ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

Μετάβαση στην αρχική σελίδα του ιστολόγιου ΣΥΡΙΖΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ http://syrizacorfu.blogspot.gr

Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Ο ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας για τις μικρές επιχειρήσεις.

Οι μνημονιακές πολιτικές πλήττουν ιδιαίτερα τις μικρές επιχειρήσεις, οδηγούν δεκάδες χιλιάδες μικρές επιχειρήσεις στο "λουκέτο" και τους μικρούς επιχειρηματίες σε απόγνωση.
Μέσα στο 2011 έκλεισαν 68.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες αντιπροσώπευαν 135.000 θέσεις εργασίας, ενώ με βάση τα στατιστικά στοιχεία της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου το 2012 θα κλείσουν άλλες 62.000 με συνέπεια την απώλεια άλλων 180.000 θέσεων εργασίας.
Στην Κέρκυρα καταγράφηκαν 124 "λουκέτα" μόνο στο πρώτο δίμηνο του 2012. Αυτό σημαίνει ότι δύο μαγαζιά την ημέρα κλείνουν στο νησί μας. Τη ζοφερή εικόνα των κατεβασμένων ρολών την βλέπουμε παντού, στην πόλη της Κέρκυρας και στην ύπαιθρο. Η προοπτική για τα τουριστικά καταστήματα τη σαιζόν που τώρα ξεκινάει είναι απογοητευτική.
Αιτίες αυτής της εικόνας είναι βεβαίως η βαθειά κρίση, η μείωση της κατανάλωσης, αλλά και οι τοκογλυφικές πρακτικές των τραπεζών που στραγγαλίζουν τους μικρούς επιχειρηματίες δανειολήπτες. Αυτός ο εκβιασμός, η τοκογλυφία, η αύξηση του επιτοκίου δανεισμού έως και 50% πάνω από το συμβατικό, πρέπει άμεσα να σταματήσουν.
Ο ΣΥΡΙΖΑ - ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ προτείνει μέτρα που μπορούν να βοηθήσουν τις μικρές επιχειρήσεις να σταθούν όρθιες στην περίοδο της κρίσης, να τονωθεί η αγορά, να αντιμετωπιστούν τα χρέη και τα δάνεια.
Προτείνουμε:
  • Οι δανειακές υποχρεώσεις των μικρομεσαίων επιχειρήσεων να διαγραφούν σε ποσοστό αντίστοιχο με τη μείωση του κύκλου εργασιών τους κατά την τελευταία τριετία (2009-2012).
  • Το υπόλοιπο χρέος να ρυθμιστεί με ορίζοντα δεκαετούς εξόφλησης.
  • Να αξιοποιηθούν για την παροχή ρευστότητας προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις τα χρηματοδοτικά εργαλεία του ΕΣΠΑ που αυτή τη στιγμή λιμνάζουν στις τράπεζες.
  • Να ιδρυθεί τράπεζα ειδικού σκοπού για τη χρηματοδότηση των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων, ώστε να στηριχθεί η απασχόληση και να τονωθεί η ανάπτυξη.
Οι μικροί και μεσαίοι επιχειρηματίες έχουν κάθε λόγο ν' αντισταθούν στις πολιτικές των μνημονίων. Να ενισχύσουν την Αριστερά. Να επιβάλουν ένα νέο συνασπισμό εξουσίας που θα βγάλει την κοινωνία από το τέλμα.

Κέρκυρα, 26/4/2012
Το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου