ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΕ ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

Μετάβαση στην αρχική σελίδα του ιστολόγιου ΣΥΡΙΖΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ http://syrizacorfu.blogspot.gr

Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Η παρουσίαση του συνδυασμού Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

Με παρουσία πλήθους κόσμου, σε κλίμα ενθουσιασμού και αισιοδοξίας, έγινε την Παρασκευή 20/4 στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας, η παρουσίαση του Συνδυασμού Νομού Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ.

Κώστας Παυλίδης: Ζητάμε ψήφο εμπιστοσύνης!
Παρουσιάζοντας τους 5 υποψήφιους ο Κώστας Παυλίδης, μέλος της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας, αναφέρθηκε στους εκλογικούς στόχους και στις προγραμματικές προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ.
Το δίλημμα στις εκλογές της 6ης Μάη δεν είναι "μνημόνιο ή χρεοκοπία", ανέφερε. Η τρομοκρατία των εκβιαστικών διλημμάτων του δικομματισμού δεν βρίσκει πρόθυμα αυτιά. Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι το μνημόνιο είναι συνώνυμο της χρεοκοπίας και της καταστροφής.
Το πραγματικό δίλημμα της κάλπης είναι: συγκυβέρνηση των συνεταίρων του δικομματισμού και συνέχεια της καταστροφής, της φτώχειας και της εξαθλίωσης, ή ένας νέος συνασπισμός εξουσίας με πυρήνα τις δυνάμεις της Αριστεράς.
Στόχοι, προγραμματικές θέσεις ενός τέτοιου συνασπισμού εξουσίας θα είναι:
· Ασπίδα προστασίας στην κοινωνία.
· Ανακοπή της προδιαγεγραμμένης πορείας -εξαιτίας του μνημονίου- προς τη χρεοκοπία και το χάος.
· Καταγγελία της δανειακής σύμβασης.
· Διαπραγμάτευση εθνικού σχεδίου για μια κοινωνία δίκαιη, για έξοδο από την κρίση, σχέδιο για την παραγωγική και αναπτυξιακή ανασυγκρότηση της χώρας.
Ένας τέτοιος συνασπισμός εξουσίας της Αριστεράς, χρειάζεται την ψήφο εμπιστοσύνης στον ΣΥΡΙΖΑ - ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ. Στον ΣΥΡΙΖΑ της κοινωνικής και πολιτικής αντιπολίτευσης στη Βουλή και τους κοινωνικούς αγώνες. Στον ΣΥΡΙΖΑ της συνεργασίας, με τις προτάσεις που έχει καταθέσει, καιρό τώρα, στο τραπέζι της Αριστεράς. Στον ΣΥΡΙΖΑ των θέσεων και προτάσεων για ένα εναλλακτικό πολιτικό-κυβερνητικό σχέδιο εξουσίας. Όχι άλλη πολιτική ασυλία στις δυνάμεις του δικομματισμού, Τώρα είναι η ώρα του νέου συνασπισμού εξουσίας της Αριστεράς. Δώστε ψήφο εμπιστοσύνης στον ΣΥΡΙΖΑ - ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ.
Βερόνικα Βάλβη: Να αλλάξουμε ρότα!
"Να αλλάξουμε ρότα", ζήτησε η υποψήφια βουλευτής Κέρκυρας με τον ΣΥΡΙΖΑ - ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ Βερόνικα Βάλβη, καλώντας ιδιαίτερα τη νέα γενιά να απορρίψει το μονόδρομο του μνημονίου.
Δεν θα ενδώσει κανείς σ' αυτό το παιχνίδι τρομοκρατίας από τα ΜΜΕ, τους ισχυρούς και τα μεγάλα κόμματα, ανέφερε. Δεν έχουμε δοκιμάσει τα πάντα. Δεν είναι όλοι ίδιοι. Μια ζωή, 30 χρόνια, ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ. Αφήσαμε να κυβερνά το χάος, η βόλεψη και η αναξιοκρατία. Η πολιτική που επικράτησε δεν υπερασπιζόταν τη χώρα και τους Έλληνες, αλλά τις εκάστοτε τσέπες των ισχυρών. Ας αλλάξουμε ρότα, γιατί σε λίγο δεν θα μας ανήκει τίποτα.
Σαν νέα εργαζόμενη, βλέπω αποδοχές, εργασιακές συνθήκες και δικαιώματα να επιστρέφουν στο Μεσαίωνα! Βλέπω την ηλικία μου, φορτωμένη με πτυχία και γνώσεις, ενέργεια και δυναμισμό, όνειρα και θέληση, να την τσακίζει η ανεργία, να χάνει το μέλλον της και να στρέφεται στη μετανάστευση!
Μας είπαν ότι μπροστά μας είναι ο μονόδρομος του μνημονίου. Ξέρουμε ότι ποτέ δεν έκαναν ό,τι καλύτερο για μας, γιατί έκαναν ό,τι καλύτερο για τα κέρδη τους.
Ας στηρίξουμε τον άνθρωπο πάνω απ' τα κέρδη. Ας στηρίξουμε ΣΥΡΙΖΑ. Ψηφίζουμε για την ενότητα της Αριστεράς. Ψηφίζουμε όλοι ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου