ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΕ ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

Μετάβαση στην αρχική σελίδα του ιστολόγιου ΣΥΡΙΖΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ http://syrizacorfu.blogspot.gr

Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

ΣΠΥΡΟΣ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΣ: Στόχος της προεκλογικής τακτικής ΝΔ & ΠΑΣΟΚ η ενδυνάμωση του δικομματισμού.

Όσο βαδίζουμε στην τελική ευθεία των εθνικών εκλογών τόσο τα δύο λεγόμενα μεγάλα κόμματα Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ ξεφεύγουν από κάθε έλεγχο και ισορροπία σε σχέση με την προεκλογική τους τακτική. Μέρα με τη μέρα γίνονται όλο και πιο ανήμποροι να υπερασπιστούν αυτό που βλέπουν να χάνουν και καταφεύγουν σε παιδαριώδεις τακτικισμούς, διαστρεβλώσεις, αντιφάσεις και λασπολογία.
Σε κάθε του προεκλογική ομιλία ο ένας αρχηγός (Βενιζέλος) επιτίθεται με σφοδρότητα δήθεν εναντίον του άλλου αρχηγού(Σαμαρά) και αντίστροφα, ενώ στην ουσία εκείνο για το οποίο αγωνιούν και οι δύο είναι για τα αν θα εξασφαλίσει ο δικομματισμός τους ποσοστό ικανό που θα τους δώσει την ευκαιρία να μείνουν λίγο ακόμη γαντζωμένοι στην εξουσία συγκυβερνώντας και υπηρετώντας πειστά το οικονομικό, μιντιακό και πολιτικό κατεστημένο που καταρρέει, για να συνεχιστεί η συγκάλυψη όλων αυτών των τεράστιων σκανδάλων που ο απλός πολίτης πήρε μια μυρωδιά μόνο και στη συνέχεια ταφόπλακα.
Και οι δυο πολιτικοί αρχηγοί ρίχνουν λάσπη στον ΣΥΡΙΖΑ ότι δήθεν είναι έτοιμος να κυβερνήσει με τους ψήφους ακόμη και της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, ενώ οι ίδιοι είναι αυτοί που έχουν κάνει πράξη την είσοδο στην κυβέρνηση των ακροδεξιών βουλευτών (σύμφωνα με δημοσιεύματα του ξένου τύπου) του ΛΑΟΣ για τη σωτηρία δήθεν της χώρας.
Ο κύριος Βενιζέλος από τη μια μεριά στις ομιλίες του λοιδορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για το ότι δεν έχει υπεύθυνη πολιτική πρόταση για την αντιμετώπιση της κρίσης, μιλάει υποτιμητικά για την αριστερά και τις ευθύνες της κάνει λόγο για διγλωσσία και ανευθυνότητα και από την άλλη χωρίς ίχνος πολιτικής εντιμότητας δηλώνει ότι όταν θα πάρει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης θα επιχειρήσει συνεργασία πρώτα με τα κόμματα της αριστεράς με στόχο μια κυβέρνηση κεντροαριστερή. Πόσους άραγε ψηφοφόρους θα καταφέρει να εξαπατήσει με τέτοια παλιά τεχνάσματα;
Ο κύριος Σαμαράς προσπαθεί από την άλλη να μας πείσει ότι η λύση υπάρχει μόνο μέσα από μια δική του κυβέρνηση αυτοδυναμίας και φυσικά υποστηρίζοντας μια πολιτική που ο ίδιος πριν από λίγους μήνες κατήγγειλε ως καταστροφική για το λαό και τη χώρα, ενώ σε μια νύχτα και χωρίς ιδιαίτερες εξηγήσεις βρέθηκε να τη στηρίζει.
Οι μάσκες για το δυο κόμματα (Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ) που διαχειρίστηκαν τις τύχες μας τα τελευταία 38 χρόνια έχουν πέσει. Τώρα οι πολίτες θα δείξουν με την ψήφο τους τι πραγματικά θέλουν.
Σπύρος Βλαχόπουλος, δάσκαλος, μέλος της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου