ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΕ ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

Μετάβαση στην αρχική σελίδα του ιστολόγιου ΣΥΡΙΖΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ http://syrizacorfu.blogspot.gr

Πέμπτη, 3 Μαΐου 2012

Ή Μνημόνιο ή ΣΥΡΙΖΑ! Ή Μνημόνιο ή Αριστερά!

Σε επίκεντρο των εκλογών έχει αναδειχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, οι προτάσεις μας για έξοδο  από την κρίση, ο ενωτικός μας λόγος. Έχουμε γίνει ο εφιάλτης τους! Η καλύτερη επιβεβαίωση ότι πάμε καλά είναι οι σφοδρότατες επιθέσεις που δεχόμαστε από Σαμαρά και Βενιζέλο σε μια προσπάθεια να διαστρεβλώσουν τις θέσεις μας.
Κινδυνολογούν, συκοφαντούν την Αριστερά και το ΣΥΡΙΖΑ, απειλούν με χάος και εκτροπή! Χάος φέρνει η πολιτική τους. Το μνημόνιο. Οι υπογραφές τους. Παριστάνουν ότι δεν τις θυμόνται. Τους τις θύμισε όμως ο Παπαδήμος. Τους θύμισε τις δεσμεύσεις τους. Τη νέα καταιγίδα περικοπών και φόρων που έχουν ήδη αποφασίσει για τον Ιούνιο. Τις νέες περικοπές μισθών και συντάξεων, νέους φόρους παντού, νέες αυξήσεις στα τιμολόγια των ΔΕΚΟ, απολύσεις 150000 εργαζομένων στο Δημόσιο. Νερό, αέριο, λιγνίτης, λιμάνια, δρόμοι – όλα σε ιδιώτες.
Αυτή είναι μόνον η λίστα του Ιουνίου. Εκκρεμεί η λίστα του Ιουλίου. Η νέα μείωση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα στο επίπεδο της Βουλγαρίας, της Ρουμανίας, της Εσθονίας.
Απέναντι σ' αυτή τη ζοφερή προοπτική, ο λαός έχει πια συνειδητοποιήσει ότι η πολιτική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ είναι η μόνη συγκεκριμένη, βήμα προς βήμα, ρεαλιστική και εφαρμόσιμη εναλλακτική πρόταση εξουσίας στο Μνημόνιο. Ότι το δίλημμα, το δημοψήφισμα, της 6ης Μαΐου είναι ένα:
Ή Μνημόνιο ή ΣΥΡΙΖΑ! Ή Μνημόνιο ή Αριστερά!
Δεν διεκδικούμε ψήφο διαμαρτυρίας. Διεκδικούμε ψήφο θετικής εξόδου από την κρίση, ψήφο νέας διακυβέρνησης, νέου συνασπισμού εξουσίας, με πυρήνα τις δυνάμεις της Αριστεράς.
Την λαϊκή ψήφο, τη λαϊκή εντολή, εμείς θα την τιμήσουμε. Δεν λέμε "μακριά από εμάς η ευθύνη". Λέμε: είναι δική μας η ευθύνη, είναι ιστορική ευθύνη όλων των αριστερών δυνάμεων να ανταποκριθούν στην αναγκαιότητα για κυβέρνηση των αριστερών προοδευτικών αντιμνημονιακών δυνάμεων, με αριστερό πρόγραμμα, με τη δύναμη που της δίνει η λαϊκή στήριξη.
Απευθυνόμαστε σε κάθε Έλληνα και σε κάθε Ελληνίδα. Απευθυνόμαστε στους ανέργους, στους νέους, σε όσους ακόμη προβληματίζονται για την ψήφο τους, σε όσους αδιαφορούν και τους λέμε: Μην αφήσετε τους άλλους να μιλήσουν για σας. Μιλήστε εσείς.
Καλούμε κάθε νέο, κάθε νέα, να πάει στις κάλπες. Να ψηφίσει και για λογαριασμό εκείνων που αναγκάστηκαν και ξενιτεύτηκαν.
Τώρα, είναι η ώρα της ανατροπής. Η ώρα της αξιοπρέπειας. Η ώρα της δικαιοσύνης. Η ώρα της Δημοκρατίας. Η ώρα του λαού.
Αποφάσισαν χωρίς εμάς, προχωράμε χωρίς αυτούς. Προχωράμε με την Αριστερά. Με τον ΣΥΡΙΖΑ-Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο. Φέρνουμε την ανατροπή στην Ελλάδα, στέλνουμε μήνυμα στην Ευρώπη.
Κέρκυρα, 3/5/2012
Το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου