ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΕ ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

Μετάβαση στην αρχική σελίδα του ιστολόγιου ΣΥΡΙΖΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ http://syrizacorfu.blogspot.gr

Παρασκευή, 1 Ιουνίου 2012

Η ελπίδα για μια ζωή με αξιοπρέπεια θα νικήσει!

Δεν δημιουργήσαμε την κρίση, και όμως καλούμαστε να την πληρώσουμε με τον πιο άδικο και βάρβαρο τρόπο.
Ο ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη στιγμή είπε την αλήθεια: για τον παγκόσμιο χαρακτήρα της κρίσης που οφείλεται στην απληστία του κεφαλαίου και των τραπεζών, για τα μέτρα που διασώζουν τα κέρδη και τα προνόμια των λίγων και οδηγούν την κοινωνία στην καταστροφή.
Στις 17 Ιουνίου μπορούμε να κάνουμε το Μνημόνιο παρελθόν. Να ανοίξει ο δρόμος για μια αριστερή, προοδευτική, φιλολαϊκή διακυβέρνηση. Να νικήσει η ελπίδα για μια ζωή με αξιοπρέπεια.
Ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταργήσει όλους τους μνημονιακούς νόμους, θα καταγγείλει τη δανειακή σύμβαση και θα διαπραγματευτεί το χρέος με στόχο τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του. Στα πλαίσια αυτά θα αξιοποιήσουμε τη δυνατότητα του Διεθνούς Λογιστικού Ελέγχου του χρέους.
Οι τράπεζες που έχουν δεχτεί 200 δις δημόσια χρηματοδότηση θα περάσουν υπό δημόσιο έλεγχο, θα υπηρετήσουν ένα πρόγραμμα ενάντια στην ανεργία και θα ληφθούν ουσιαστικά μέτρα ανακούφισης των υπερχρεωμένων νοικοκυριών.
Θα ακυρωθούν οι νεοφιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις που διαλύουν το εργατικό δίκαιο και καταργούν τις κλαδικές συμβάσεις.
Θα δημιουργηθεί ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα με κοινωνικά κριτήρια και περιουσιολόγιο έτσι ώστε να φορολογείται ο πλούτος και όχι η φτώχεια.
Οι μισθοί, οι συντάξεις, η δημόσια υγεία και παιδεία, το πραγματικό βιοτικό επίπεδο του λαού θα αποτελέσουν την πιο ουσιαστική προτεραιότητα της κυβέρνησης της Αριστεράς.
Μέσα από την κινητοποίηση όλων των δημιουργικών δυνάμεων της κοινωνίας θα αγωνιστούμε για τον μετασχηματισμό της οικονομικής βάσης, για ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης που θα σέβεται τον άνθρωπο και το φυσικό πλούτο.
Σε ολόκληρη την κοινωνία θα αναπτυχθούν θεσμοί πραγματικής δημοκρατίας με ουσιαστικό έλεγχο ενάντια στο σημερινό πολιτικό σύστημα. Με αλλαγή του εκλογικού νόμου και καθιέρωση της απλής αναλογικής, με κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών και πραγματική τιμωρία όσων δεν σεβάστηκαν την περιουσία του λαού.
Η κοινωνία πρέπει να εμπιστευτεί τις δυνάμεις της. Να προχωρήσει χωρίς αυτούς που συνειδητά δύο χρόνια υλοποιούν ένα σχέδιο καταστροφής. Να δημιουργήσει μια νέα ενότητα του λαού για την ικανοποίηση των δικών του αναγκών. Σε αυτόν τον αγώνα ο ΣΥΡΙΖΑ θα υπηρετήσει τον λαό με όλες του τις δυνάμεις!
Κέρκυρα, 1/6/2012
Το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου